Ditt kroppspråk kan ge dig lägre bankränta

Publicerad av

AnxietyEtt väl genomtänkt kroppsspråk kan bidra till att övertyga din bankrådgivare om att du förtjänar lägre ränta.

”I grund och botten ser vi till möjlighet och villighet att betala, men givetvis finns det också alltid ett element av personlig värdering när vi ger folk kredit” säger Sune Mortensen, områdesdirektör för danska banken Nykredit.

Var hel och ren, le och se rådgivaren rakt i ögonen

Det räcker inte att enbart vara förberedd med argument när du har möte på din bank om en potentiell räntesänkning. Din personliga framtoning har tveklöst betydelse i en förhandlingssituation, förklarar Birgitte Dam Jensen som är kroppsspråksanalytiker och undervisar i presentationsteknik och kommunikation.

”Det är inte bara orden och det rent rationella som påverkar människor i deras beslutsprocess. De påverkas i hög grad av våra känslor och bankanställda är inget undantag”, säger hon och listar tre nyckelord som är avgörande i mötet med en bankrådgivare.

Läs även dina fem trumfkort och de viktigaste banktermerna.