Nyinflyttad på hjul

Publicerad av

IMG_1939 justeradKänslan är närmast obeskrivlig. Jag står med nycklarna till nya lägenheten i handen. Nytt jobb, ny stad och nya möjligheter. Så fort flyttlasset anlänt börjar jag upptäcka mitt nya kvarter, var ligger mataffären, postkontoret och banken? Många nya intryck och platser att hitta till. Utforskandet blir till en lek då jag smidigt tar mig fram på trottoarerna med en Me-Mover där jag har god överblick, står stadig på tre hjul och stannar på en femöring.

Förutom att jag snabbt och smidigt tar mig fram överallt fascineras jag över den sociala aspekten med att köra Me-Mover. Många vänder sig om på gatan och är så nyfikna att de kommer fram och frågar vad det är för märklig farkost på tre hjul, som drivs framåt likt en trappmaskin på gymmet. Fort går det också. När de provat och vi skrattat åt deras första försök att ställa om hjärnan från att trampa cirkulärt, som på en cykel till lodrätta steg, precis som i trappor, har nya vänskapsband redan hunnit knytas. Kassörskan i mataffären har givetvis provat då den brukar följa med in. Jag fäller endast ihop min Me-Mover och drar den bakom mig som en golfbag.

På ett par dagar har jag redan många bekanta i mitt nya kvarter, lite som att promenera med en hundvalp. Jag kan verkligen tacka min trappcykel för att jag kommit in så fort i livet i kvarteret, en riktig möjliggörare.

Trygg i mitt nya kvarter fäller jag ännu en gång ihop min Me-Mover och går ner i tunnelbanan för att upptäcka nya delar av min nya hemstad. Keep Moving!

Daniel Broberg