BostadsPortals lilla fotoguide

Publicerad av
BostadsPortals lilla fotoguide
Så tar du bästa bilderna till din annons. Foto: Colourbox

Det är inte lätt att veta hur du ska fotografera lägenheten så att den ser lockande ut i en annons. Men foton är så viktiga för att fler ska klicka vidare och se din bostad.

Därför: Ge oss fem minuter och läs igenom våra tips så är du bättre rustad och kan ta foton som ett proffs!

10 stegs-guiden till en lyckad fotografering av lägenheten

  1. Bli inspirerad. Titta igenom bilderna på en bostad från en kommersiell mäklarfirma eller andra lediga hyresbostäder. Lägg märke till vad de bästa annonser har gemensamt: bilderna är ljusa, det ligger få prydnader framme, det är aldrig porträtt på familjen, det är alltid foton med mycket rena ytor osv.
  2. Ljusa bilder ser bäst ut så ta bilderna på en dag med mycket solsken och en blå himmel. Var uppmärksam på att detta kan betyda att du får fotografera köket på morgonen och vardagsrummet på kvällen. Allt beroende på när just det rummet är som mest upplyst. Så titta på den kommande väderprognosen och sätt kryss i kalendern för en solig fotograferingsdag.
  3. Gör din bostad klar till fotografering. Börja med att plocka undan så mycket som möjligt. Tänk på att det ser bäst ut med mycket rena ytor, utan att det ser allt för tomt ut. Så rensa undan ytterkläderna och skorna på golvet i hallen, se till att alla toalettartiklar är undangömda i badrumsskåpet, dra undan duschdraperiet, göm undan sladdarna till elektroniken i vardagsrummet. Plocka undan allt överflödigt som TV-tidningar, fjärrkontroller, den bärbara datorn osv och puffa upp kuddarna. Detsamma gäller för kök och sovrum, rensa kylen från magneter, inköpslistor och annat, se till att det inte står någon disk, trasa eller borste framme. Plocka hellre undan för många prydnader än för få. Sist men inte minst, ta ner bilderna du har på familjen, katten eller hunden.
  4. Ljus, ljus, ljus. Dra upp persiennerna och dra undan gardinerna. Tänd lamporna men undvik de som skapar allt för blanka ytor, reflexer eller starka skuggor. Välj den perfekta tidspunkten för att fotografera rummet när det är som ljusast på dagen.
  5. Skapa en mysig atmosfär. Köp lite blommor att ställa fram och varför inte lite frukt till fruktskålen. Blommorna ser bäst ut om de har fått vatten några timmar innan.
  6. Göm undan hunden, katten, giraffen och alla tillhörande accessoarer. Vilket inkluderar kattlådan, hund-kopplet, matskålarna o.s.v.
  7. Ta bilder från höfthöjd och ta hellre två bilder istället för att försöka att få med hela rummet i en bild. Använd gärna ett stativ eller stol i höfthöjd så ser bilderna bäst ut. Var noga med att få med två hörn av rummet för ett så brett perspektiv som möjligt. Ta bilderna i landskapsformat istället för porträtter.
  8. Utsikt säljer. Nu när du har tagit alla bilder på bostaden så öppna ett fönster i taget och ta ett kort på utsikten.
  9. När du har fotat klart bostaden, gå en promenad med kameran och få med gården. Försök att ge en känsla av hur det ser ut i området.
  10. Nu är du klar till att lägga upp bilderna på din bostad. Välj de bästa! Du kan enkelt lägga upp bilderna med mobilen och lägg gärna till en bild på planlösningen. Och kom ihåg att du själv kan hitta fram till din nästa hyresgäst här på BostadsPortal!

Lycka till!

Med vänliga hälsningar

BostadsPortal

Din nyckel till den svenska bostadsmarknaden!

Nyttiga länkar:

Skapa en Hyresannons: http://bostadsportal.se/annonsera

Ps. Har du några frågor till denna lilla fotoguide är du mer än välkommen att skriva till oss på info@bostadsportal.se

En kommentar

Kommentarsfunktionen är stängd.