Student: 4 skäl att ha en Sökesannons

Publicerad av
Student: 4 skäl att skriva Sökesannons
En välskriven sökesannons kan ge dig nytt boende. Foto: Colourbox

Vad är en Sökesannons, och varför ska jag lägga ner min dyrbara tid på den, kanske du frågar dig. Svaret är enkelt: när du letar efter en studentbostad så är det viktigt att bli synlig för hyresvärdarna och det är det som en Sökesannons kan ge dig.

Första skälet: Med en bra Sökesannons hittar hyresvärdarna dig

Hyresvärdarna med lediga hyresbostäder vet precis vad det är de letar efter, och genom att du lägger upp din Sökesannons så kan de enkelt finna dig.

När du lagt upp Sökesannons på BostadsPortal så kan hyresvärdar se dig varje gång de går in på sidan och kontakta dig med lämpliga studentlägenheter.

Andra skälet:  Du känner dig själv bäst. Du vet varför just du är en utmärkt hyresgäst och kan berätta om det.

En Sökesannons är helt enkelt en artikel där du lägger upp ett eller flera foton på dig själv tillsammans med en kort beskrivning av dig.

Lägg ner lite tid på att tänka igenom vem du vill presentera dig som, i både bild och text. Berätta vad du studerar och varför du kommer att vara en idealisk hyresgäst.  Kanske något om din hobby. Precis som vid en jobbansökan betyder referenser mycket, så om du aldrig bott själv tidigare så kan du leta reda på några som kan gå i god för dig, kanske en gammal lärare eller någon du jobbat för.

Tänk även på att en bild säger mer än tusen ord, och att du inte är ute efter en date med din hyresvärd. Satsa hellre på ett foto som visar dig och dina fritidsintressen, eller som du tycker ger det intryck du vill visa. Du får gärna våga vara annorlunda, både i text och bild, som det här unga paret som skrev sin Sökesannons på vers.

Tredje skälet: Din Sökesannons kan bli ditt visitkort medan du letar

När du letar efter ett ledigt studentboende kan du använda din Sökesannons för att snabbt presentera dig själv. Använd bara länken i mail eller på Facebook i ditt letande efter en studentbostad. Du vet väl att dina chanser att finna den perfekta Studentlägenheten ökar  ju fler kanaler du utnyttjar. Använd hela ditt kontaktnät och dela din Sökesannons med andra!

Fjärde skälet: Du kan enkelt matcha din sökesannons med passande studentlägenheter.

Eftersom du beskriver dina önskningar i Sökesannonsen så kan du enkelt göra en matchning och hitta de annonser som passar för just dig! När annonsen är klar kan du under Mina sidor finna ”matchande bostäder” och göra en sökning!

Sugen på att prova? Så gå och skapa din Sökesannons här.

Om du vill ha fler handfasta tips om hur du ska finna bostad som student så kan du också ladda ner vår e-bok: Tio tips: så hittar du din studentbostad!