Vill du hyra ett hus? Så skapa en Sökesannons

Publicerad av

Svårt att finna drömhuset? Med en Sökesannons så kan din framtida bostad hitta dig!

Vill du hyra ett hus? Så skapa en Sökesannons
Så finner du ditt drömhus att hyra. Foto: Colourbox

Ett litet tips. Vi på BostadsPortal har upptäckt fler och fler mäklare som inte annonserar ut sina bostäder, utan direkt finner köpare via Sökesannonserna på BostadsPortal. Om du skapar en Sökesannons så finns det alltså en chans för att en säljare eller någon som vill hyra ut en bostad kontaktar dig direkt!

En bra Sökesannons gör att både mäklare och privata säljare och uthyrare  ser och kommer ihåg dig, så att du är det första de tänker på när de får in en passande bostad.

Att hitta det rätta hemmet tar ofta flera många år av letande och planerande, och du har säkert  redan en klar bild av vad du letar efter. Därför kan du det vara en stor fördel att sätta dina önskemål på pränt.

Så skriver du din Sökesannons

Det är viktigt att du lägger ner lite tid på både foto och text och sticker ut bland de andra annonserna. Här är några snabba tips på hur du ska göra:

  1. Välj den rätta bilden. Tänk på det som ett foto till en jobbannons; det ska vara välliknande och förtroendeframkallande, och spegla det uttryck du vill ge läsaren.
  2. Skriv en bra rubrik. Vi läser fort och slarvigt på nätet, så du måste fånga uppmärksamheten. Svara på frågan ”vem är jag” i max fem ord, som både väcker intresse och nyfikenhet. Har du svårt att komma på orden så be vänner och bekanta att skriv ner sina förslag på hur de skulle beskriva dig.
  3. Texten ska innehålla vem du är och varför du är en seriös köpare. Ditt arbete, familj och framtidsplaner kan vara ett sätt att peka på det. Dina fritidsintressen eller engagemang i föreningar ett annat.
  4. Prioritera: vad är viktigast för dig, är det kanske typen av bostad du vill köpa, eller området du vill bo i? Tänk igenom dina bevekelsegrunder redan nu, och skriv din Sökesannons utifrån det. När du vet vad du vill ha, kan du lättare kommunicera det till andra.
  5. Våga vara unik. Du är inte den första som skrivit en Sökesannons, och du kommer inte att vara den sista. Därför gäller det att du gör något för att stanna i läsarens minne. Kanske du kan berätta en kort anekdot från ditt liv, eller skriva något oväntat och humoristiskt? Det här unga paret skrev hela sin Sökesannons på vers.

Fler goda skäl att skapa Sökesannons

Om du letar efter ditt nästa hus så är chansen stor att du redan är inne på alla stora bostadssajter och får tips via Facebook och vänner. Med Bostadsportals Sökesannons som ”visitkort” så kan du enkelt meddela ditt intresse i olika sammanhang, utan att behöva beskriva dig själv och dina önskningar gång på gång.

På Bostadsportal kan du snabbt göra en matchning med annonser på Hus – till Salu som svarar till dig och dina önskemål. Allt du behöver göra är att logga in på Mina Sidor för att matcha Sökesannonsen.

När du upprättat din Sökesannons får du även ett Bevakningsmail där du kan prenumerera på nyinkomna matchande annonser så ofta som du vill.

Drabbats av plötslig idétorka? Du kan alltid förbättra din Sökesannons senare, om du nya idéer, eller finna ett bättre foto. Kolla gärna igenom vad andra skrivit och få mer inspiration från de aktuella Sökesannonser som ligger på Bostadsportal nu.

Vad väntar du på? Kom igång med din Sökesannons nu!