Rikta din Sökesannons mot bostadsrätter

Publicerad av
Du kan rikta din Sökesannons mot bostadsrätter
Var tydlig när du söker. Illustration: Colourbox

Har du tänkt på att lägenheter kommer i alla former och storlekar? Ett andrahandskontrakt kan exempelvis vara en bostadsrätt som hyrs ut av ägaren. Så här blir du attraktiv som hyresgäst för bostadsrättsinnehavarna.

Vad är en Sökesannons?

Presentera dig: En Sökesannons är som ett visitkort och en önskelista i ett, eftersom det är ett sätt för dig att presentera dig själv och dina önskemål för ditt nästa boende på en gång. Genom att göra en Sökesannons så får du chansen att visa varför just du ska ha den bostadsrätt som du letar efter.

Det är faktiskt inte ovanligt att mäklare och bostadsrättsinnehavare låter bli att annonsera ut sina bostäder och istället väljer att direkt finna nästa hyresgäst via Sökesannonserna på BostadsPortal. 

Om du skapar en Sökesannons så finns det alltså en chans för att du blir kontaktad direkt.

Hur skriver jag?

Du ska presentera dig, med bild och kort text på ett sätt så att bostadsrättsinnehavarna finner dig intressant. De flesta bostadsrättsinnehavare som hyr ut bostaden är måna om att kunna flytta tillbaka i bostaden efter en tid, och för dem är det därför mycket viktigt att inte förstöra relationen till föreningen.

Det betyder att du som potentiell hyresgäst ska visa att du är pålitlig, och kan ta ansvar både ekonomiskt och personligt.

Berätta om dig själv, ditt arbete och framtidsplaner.  Kom ihåg att berätta om vilka föreningar och organisationer du är och har varit aktiv i. Nämn också referenser som kan kontaktas om intresse finns.

Du kan också bläddra igenom de aktuella Sökesannonserna på BostadsPortal för att få inspiration till din annons.

Vad vill jag ha ?

När du skapar din Sökesannons väljer du i vilket område du söker din bostad och vilken typ av bostadsrätt du är intresserad av. Du kan också välja att specificera din sökning ner i minsta detalj när det gäller exempelvis egen tvättmaskin eller badkar, eller hålla din sökning mer öppen.

Du kan direkt matcha dina önskningar med de bostadsrättsannonser som ligger ut på Bostadsportal, när du är är inloggad på Mina Sidor.

Dela med andra

Du kan använda din Sökesannons som ett visitkort när du hittar lämpliga bostadsrätter genom att posta länken i e-post eller på Facebook. Kom ihåg att Bostadsportal också har Facebooksidor som riktar sig direkt till dig som söker bostadsrätt i ett specifikt område av Sverige.

Genom att använda sig av Sökesannonsen kan du presentera dig själv snabbt i olika sammanhang, utan extra dubbelarbete. Har du redan skapat en Sökesannons, som du inte är helt nöjd med? Lugn, du kan alltid gå in och göra förbättringar, både i foto och i text. När det handlar om Sökesannonser är det aldrig försent att göra ett bra första intryck!