Hitta ditt studentboende nu

Publicerad av
Hitta ditt studentboende nu!
Alla vet att det är svårt att hitta studentboenden vid terminsstarten. Men det finns många vägar att pröva innan du deppar. Här är listan! Foto: Colourbox

Alla vet att det är svårt att hitta studentboenden vid terminsstarten. Men det finns många vägar att pröva innan du deppar. Här är listan!

  • Skriv en bra profil! När du skapat en profil på BostadsPortal så kan hyresvärdar se dig varje gång de går in på sidan och kontakta dig med sin lediga studentlägenhet.
  • Använd hela ditt kontaktnät. Och jag menar hela. När det handlar om bostäder så kan det faktiskt vara din gamla faster Agda som du inte pratat med sedan förra julen som har de rätta kontakterna. Skriv på Facebook, och be dina vänner och familjemedlemmar att dela din bostadssökning.
  • Börja med ett kortsiktigt alternativ med dag eller veckouthyrning medan du fortsätter att leta. När du väl är på plats är det lättare att få det boende du behöver. Under tiden kan du till exempel be släktingar och vänner om att få låna deras soffa, eller bo på vandrarhem en tid.
  • Du behöver inte bo på campus. Det blir både billigare och lättare att finna boende om du är beredd på att använda kollektivtrafiken och bo längre bort från centrum. Dina studier kommer att pågå flera år och du kan alltid ”flytta upp dig” efter hand.
  • Att bo som inneboende en tid kan också vara en bra start på studentlivet. Se till att kemin stämmer och att ni är överens om reglerna i hushållet bara. Sök efter ledig rum här.
  • Hur ser det ut med dina vänner? Kan ni gå ihop och dela bostad? Det är oftast lättare att finna en större lägenhet än en etta runt terminstarten. När du söker efter en hyresbostad på Bostadsportal kan du klicka i alternativ för större lägenheter eller ”delad bostad”.

Fler tips kan du få genom att följa oss på Facebook eller genom att gå till vår samlingsida för studentbostäder på BostadsPortal där du kan leta efter studentvänliga bostäder på de största studentorterna!