Hyr ut din Bostadsrätt

Publicerad av

Det är lättare än du tror!

Du kan enkelt lägga upp en annons för att hyra ut din bostadsrätt på Bostadsportal – och här kan du få tips och råd om vad du ska sätta i hyra.

Du behöver inte ens sätta dig ner och googla ”så skriver du en annons” för vi har redan sammanställt de viktigaste råden för dig här.

Foton säljer

Börja gärna med att ladda upp bilder. Ett bra foto fångar blicken och gör att många fler klickar på din annons. Här kan du läsa mer för att få tips på hur du tar bästa bilderna till bostadsannonsen.

Det är viktigt att du tar ljusa bilder och återskapar känslan av att vara inne i lägenheten, genom att både ta bilder från olika vinklar i rummen och på utsikten genom fönstret. Se också till att den som finner annonsen kan söka på kartan och utforska området, för att finna resemöjligheter och exempelvis skolor och mataffärer i närheten.

Rubriken är viktig

Undersökningar visar att vi oftast bara läser rubriker och snabbt hoppar vidare med ögat om vi inte finner något intressant. Därför är det viktigt vad du skriver som överskrift. Gör en snabb sökning bland BostadsPortals annonser och se vilka rubriker som fångar dig.

Faktiskt bör du redan i rubriken försöka beskriva bostaden, till exempel ”vacker bostadsrätt”, ”nyrenoverad fyra”. Välj något som är unikt för din bostad och som du tror kan sälja. I vilken stad bostaden ligger kommer att framgå tydligt längre ner i annonsen, så framhäv hellre något annat; exempelvis i vilken stadsdel den ligger i. Och välj slutligen en detalj som du tror att andra blir intresserade av som exempelvis en balkong, havsutsikt, eller närliggande joggingspår.  Skulle inte du själv klicka dig in på en”Mysig trea i Majorna”, ”Kedjehus med fruktträdgård” eller varför inte ”Bostadsrätt med fantastiska grannar”?

Lägg också ner lite tid på att skriva en kort men målande beskrivning av din bostad i texten.  Var ärlig. Ingen vill komma till en visning och bli besviken.  Tänk gärna på varför du själv valde bostaden en gång i tiden? Och vad är det som har gjort att du trivts så bra i den sedan dess?  Ärlighet och entusiasm går fram till andra, även i skrift.

Standard eller Premium?

Om du vill göra din annons mer synlig så kan du alltid uppgradera till en Premiumannons. En Premiumannons är större än en vanlig annons och visas först bland sökresultaten på våra sidor. Du kan läsa mer om våra Premiumannonser i FAQ-n.

 

Lycka till!