Semestra ute i landet: hitta boendet här

Publicerad av

Dags att slå sönder myten om den tråkiga svenska småstaden! Det bubblar av liv i de svenska småstäderna och kommunerna under sommaren. Hyr en semesterbostad och få ledigheten du längtar efter!

Ofta kan du hitta de mest överraskande arrangemang av festivaler och sportevenemang i de mindre städerna, så om du planerar din semester ute på landet i Sverige så får du inte glömma att ta en titt på angränsande kommunernas hemsidor för att se alla sommarens händelser.

Semestra ute i landet: hitta boendet här (utsikt över Vättern)
Ger dig utsikten över Vättern lust att ta en cykelsemester?  Foto: Colourbox

Allt du kan önska

På så sätt kan du få det bästa av två världar: det perfekta sommarboendet i total lugn och ro och samtidigt bara vara en bilväg borta från marknader, badstränder, karnevaler och andra folkfester.

På BostadsPortal kan du finna alla typer av kortidsboenden i Sverige: kommun för kommun eller län för län, beroende på var du vill bo och vilken typ av bostad du letar efter. Du finner några exempel här:

Här finner du ditt semesterboende i Sydsverige/Öresundsregionen

Hitta semesterboendet på Västkusten och i Västergötland

Du finner ditt semesterboende i Stockholms skärgård med omnejd här.

För den som letar efter ett billigt boende för kort tid är det en god möjlighet att leta efter lägenheter också i de små och mellanstora städerna, och inte bara att leta efter sommarstugor.

Stadsfestivaler i hela Sverige    

Semestra ute i Landet: hitta boendet på BostadsPortal
Sommaridyll i Lysekil.  Foto: Colourbox

De traditionella Stadsfestivalernas tid är kanske förbi, men det dyker hela tiden upp nya och nygamla festivaler i deras ställe. Leta efter festivaler utifrån intresse eller stad för att finna det som passar just för dig, om det så är Rockabillymusik, Reggae, 90-talsmusik, öl eller varför inte en testa en Nordisk Gudinne-festival?

Musikfestivalstid

Det finns musikfestivaler för alla smakriktningar under sommaren, och många som riktar sig till hela familjen, och är gratis inne i stadsparker. Sedan finns de stora musikfestivalerna som återkommer varje år, där några av de mest populära exemplen är:

Idrottsevenemang

Något som också ger liv och rörelse är ofta de stora sporthändelserna som lockar stora delar av svenska folket. Några av de största årligt återkommande evenemangen är till exempel:

Vill du hyra ut?

Om just du har det ett boende du kan hyra ut under semestertider, hus, lägenhet eller stuga så är det förstås till BostadsPortal du går för att skapa en hyresannons! Om du vill ha koll på reglerna så är det skattefritt upp till 50 000 när du hyr ut stugan.

Ha en bra sommar!