Dags att vårstäda din Bostadsannons

Publicerad av

Att bo i lägenhet har många fördelar, men att ha en egen liten jordplätt att gå och påta i är – oftast- inte en av dem. Därför börjar många drömma om ett eget hus med en liten trädgård, blomsterlökar och några fruktträd på våren. En privat uteplats lockar extra mycket just vid vårsolens första glimtar, så det är inte märkligt att många börjar leta efter hus nu. 

Vårfixa bostadsannonsen och få fler som vill hyra

Om du har ett hus som du vill hyra ut så är det en god idé att göra en rejäl våruppfräschning, inte bara av din trädgård, men också av din Bostadsannons!

Läs igenom dina formuleringar och tänk igenom hur du kan få den som läser att bli intresserad av de naturupplevelser som ditt hus och din trädgård kan erbjuda under vår och sommarmånaderna.

Nämn gärna vad som snart kommer att växa i trädgården: blommor, buskar och fruktträd, liksom var du kan sitta ute och dricka kaffe eller lyssna på vårfåglarnas kvitter.

Det är inte bara din trädgård som kan göras vårfin, din annons ska också vårstädas!
Gör en vårstädning av din trädgård och bostadsannons! Foto: Colourbox

Börja med din trädgård

Det kan kanske kännas som ett tungt arbete att gräva upp i en trädgård du inte själv tänkt utnyttja, men det är alltid lättare än att få någon intresserad av en bostad med en välskött trädgård än en där fjolårets döda växter och ris låtits ligga kvar.

Kratta bort döda blad och grenar och flytta på leksaker eller skräp som dolts av snön. Gräset ska klippas när det är 10 centimeter men du kan kratta bort mossa och så nytt gräs (och skriva att det är nysått i annonsen) om du tycker att den ser för grå ut.

Man ska vara försiktig med att klippa alltför hårt i träden när bladen och blommorna kommit, men ta bort ruttna och skadade grenar som farit illa under vintern.

Varför inte plantera en vinbärsbuske? Eller placera ut några blommande vårlökar som kan ge strategisk färgprakt i blomsterrabatten både på foton och för visning.

Lägg på ett nytt lager av svart mull på trädgårdsland och rabatter, det ser fint ut och väcker fantasin till liv hos dem som drömmer om att få bygga upp en alldeles egen trädgård.

Ta nya foton!

Det är ingen som vill se vinterbilder på våren. Om du redan har en annons så ska du därför gå in och rensa ut alla snöbilder och lägga ut nya bilder så fort som möjligt.

Utnyttja det starka vårljuset och ta nya bilder också inomhus. Ta nya fina foton av ditt läckra kök med några tulpaner på köksbordet och kom ihåg att tagga det med nyckelord, så att de som söker på bilderna snabbt kan finna just din annons.

Kom ihåg att ta en helbild av huset med trädgården, och lägg gärna till bilder som visar de möjligheter trädgården rymmer. Visa gärna ut tomma ytor, där det till exempel finns plats för en framtida lekstuga eller växthus.

Ställ ut trädgårdsmöbler och ta en kopp kaffe efter allt hårt arbete, men passa också på att få ett foto som visar upp vilken mysig uteplats den som flyttar kan få.

Du kan få goda handfasta råd om hur du tar de bästa bilderna till din bostadsannons i en tidigare bloggartikel.

Lycka till!