Bästa Tipsen! Din Sökesannons

Publicerad av

Behöver du inspiration till att skriva din Sökesannons?  BostadsPortal står alltid till (kund)tjänst.

På BostadsPortal kommer det varje månad in flera hundra nya Sökesannonser från personer från hela Sverige som söker boende. Ernesto och Fredrik tar hand om annonserna, läser och publicerar dem. Nu delar de med sig sina bästa insidertips om hur du får bättre respons på Sökesannonsen.

Rubriken är det första du ser

Ernesto:

– Du behöver en titel som säljer: Låt oss säga ”Advokat från Piteå har fått jobb i Stockholm”; som direkt ger svaret på varför just du är den rätta hyresgästen. Desperation säljer tyvärr inte; ”Jag söker bostad akut” är alltså inte det du ska skriva, hur sant det än är.

Fredrik:

– Ett vanligt fel många gör med rubriken är att skriva just att de söker bostad. ”Jag söker i Stockholm”, ja,  det var ju fint, men det säger ingenting om dig: ditt jobb, varför du ska flytta, dina fritidsintressen och så vidare.

Ernesto:

  • Din Sökesannons ska visa att du är en vänlig själ utan betalningsanmärkningar.

Vem är du?

Ernesto:

  • Det är viktigt att du i texten beskriver dig själv.  Vad har du gjort det senaste året? Gör en kreditkontroll på dig själv och skriv i ansökningen att det både finns referenser och kreditupplysning vid förfrågan. Sök alltid brett. ”Jag söker det här, men också det här”. Kolla upp närliggande kommuner. Hittar du en bostad där kan du alltid byta upp dig senare, till exempel genom att lägga upp en  bytesannons här.

Tänk också på att de som är intresserade möjligvis kommer att googla dig. Om du har en öppen FB-sida och det ligger bilder på ett tjugotals våta fester i Las Vegas där så kommer jag som hyresvärd nog att välja någon annan, om jag nu inte föredrar festapor, förstås.

Välj rätt foto(n)

Det viktigaste, näst efter rubriken, är  alltid bilderna, menar båda. Därför bör du inte nöja dig med att ta en snabb selfie medan du väntar på bussen till jobbet. Tänk gärna annorlunda, du kan till exempel lägga upp ett videomeddelande tillsammans med Sökesannonsen på en av våra Facebooksidor.

Bästa Tipsen! Din Sökesannons
Jobbar du i en blomsterbutik? Låt din kollega ta ett foto av dig medan du jobbar. Foto: Colourbox.

Ernesto:

  • De bästa bilderna är de som kan visa upp din personlighet,  som ett foto från semestern; låt oss säga ett där man ser dig och vulkanen du just cyklat upp för i bakgrunden…

Fredrik:

  • Eller varför inte visa upp ditt vardagsliv, även om det betyder att du sitter på jobbet bakom ditt skrivbord.

Ernesto:

  • Det viktiga är återigen att din kommande hyresvärd får en bild av vem du är som person. Var ärlig: inget photshopande. Och snälla, tänk på att det här inte är en dejtingsajt. Låt bli att köra looken med urringning och duck-face. Fotot ska vara lika representabelt som om du sökte nytt arbete.

Fredrik:  – Tänk på Sökesannonsen som ditt personliga brev, ditt CV.  Lägg ner lika mycket tid på det som på ett CV.

Ernesto:

  • Och kom ihåg att när du sedan hittar en annons och skickar ditt meddelande till hyresvärden kommer uthyraren även kunna se din Sökesannons, så det fungerar rent faktiskt som ett CV/personligt följebrev till din bostadsansökan.

Skriv om – skriv rätt

Ernesto:

  • Precis som med ett CV så kan du tänka på att det första utkastet inte alltid blir rätt. Skriv det, låt det ligga ett par dagar och gå så igenom det igen. Få gärna en ärlig vän att läsa igenom och komma med förslag. Kolla också igenom andras Sökesannonser: vad fångar ditt intresse? Lär av de bästa.

Sen ska du inte glömma att dela din Sökesannons på rätt sidor på Facebook, eller genom att skriva ut och lägga på arbetsplatser, maila till vänner och familj: Ju fler människor som vet att du söker bostad, ju större chans har du att få just ditt drömboende.

Ernesto och Fredrik:

  • Vi ser fram emot att läsa din Sökesannons. Lycka till!