Hur lätt är det att byta bostad?

Publicerad av

Det är inte svårt att byta bostad i sig, men det kan vara frustrerande och tidskrävande. Här kommer fem korta råd till dig som ska ge dig in på bostadsbytesmarknaden.

Hur lätt är det att byta bostad?
5 råd till dig som ska ge dig in på bostadsbytesmarknaden. Foto: Colourbox
  1. Sök fokuserat. Istället för att halvhjärtat surfa runt och leta efter bostäder ett halvår rekommenderar vi att du satsar fullt ut under en månad och letar efter lika aktiva bytesannonsörer under den tiden. Så, töm din kalender och skapa din bytesannons med en gång.
  2. Fixa en bra annons. Du kan få råd till hur du fotar och skriver en fångande annonstext i våra andra bloggartiklar. Kom ihåg: för en bostadsannons finns det inget viktigare än bra foton.
  3. Hitta byten och byteskedjor. Välj om det ska vara ett direktbyte eller om du vill pröva att söka med fler led i kedjan. Du fyller enkelt i dina preferenser samtidigt som du skapar annonsen.
  4. Sök tillstånd. Du ska ha tillstånd från din hyresvärd som också ska godkänna den du byter med, så se att personen som ska flytta in i din lägenhet också får kontaktuppgifterna till din hyresvärd.
  5. Förbered för visningen. Här kan du läsa tips om hur du gör din lägenhet bytesklar i tio steg.