Här firas det halloween på höstlovet

Dags för höstlov igen, och för den som letar efter något att göra med barnen så blir det allt vanligare med aktiviteter på Halloween-tema på djur- och nöjesparker. Så om du behöver ett sista minuten tips på vad du ska göra på ledigheten med barnen så har vi några bra tips på lagom skrämmande spökaktiviteter runt om landet.

Halloween night
Så var det dags för skämmande spöken och pump-konst, igen. Foto: Colourbox

 

Parken zoo

Parken Zoo i Eskilstuna bjuder på kuslig höstlovsöppet mellan 29 okt-6 november. Om du vågar vara ute sent nog kan du möta zombiepirater på tipspromenaden eller ta reda på vad det mystiska ljudet i nöjesparken kommer ifrån. Varför har karusellerna börjat snurra igen?

Astrid Lindgrens värld

Bröderna Lejonhjärta är en av Astrid Lindgrens kanske mörkaste äventyr, och det är väl passande att  Bröderna Lejonhjärta: Stridens dag spelas under just de mörka höstveckorna. Från klockan 19 på kvällen under den 29, 30, 31 oktober och den 1/11 kan den som vågar följa Skorpans kamp mot det ondskan i nya Törnrosdalen. Rekomenderad ålder från nio år.

High Chaparral

När vi ändå befinner oss i småland så bjuder High Chaparral på spökvandring och zombielopp under helgen sista helgen i otober.Vågar du följa med på en vandring  i ett ödsligt kargt Vilda Västern när gamla westernkaraktärer återuppstår som zombier och spöken?

Kolmården

Så var det dags igen för spökbalen ute i Kolmårdskogen 2-6 november.  Vågar du dansa med spöken eller be häxan om godis? Det bjuds även på  rysliga föreställningar, eldshower och häxmusikal. För den lite yngre (eller räddare) är Bamses världs garanterat spökfritt.

Skansen

Om du är i Stockholmstrakten finns det förstås  mycket höstlovsaktiviteter. På Skansen kan du till exempel lyssna på hårrysande historier om oknytt från gammal svensk folktro. Kanske du möter  du själv Näcken, Sjörået eller rent av en vätte? Magiska dagar för barn från 6 år och uppåt. Törs du?

Tomteland

Under Halloween förvandlas Orsa Rovdjurspark och Sagolandet Tomteland till läskiga spöklovsvärldar. På Tomteland ställer häxan till med bus och galna upptåg helgen den 4-5/11. Det blir Trollkungens egna melodifestival och dans runt fulgranen och mycket mer.

 

Liseberg

Fira årets Halloween på Liseberg, under 13 skräckinjagande dagar. Liseberg är Halloween-öppet 21–23 okt och 28 okt–6 nov. Finn nya skräckhus och ljusskygga figurer och förstås karuseller och nervkittlande berg- och dalbanor i Göteborg.

Hyr ut din bostad under höstlovet

 

Har du  själv en bostad att hyra ut under sportlovet? Du vet väl att du kan hyra ut din bostad skattefritt upp till 50 000 kronor årligen.  Många letar fortfarande efter  en bostad under lovet, och det är kostnadsfritt att annonsera hyresbostad på BostadsPortal.