Här firas det halloween på höstlovet

Publicerad av

Dags för höstlov igen, och för den som letar efter något att göra med barnen så blir det allt vanligare med aktiviteter på Halloween-tema på djur- och nöjesparker. Så om du behöver ett sista minuten tips på vad du ska göra på ledigheten med barnen så har vi några bra tips på lagom skrämmande spökaktiviteter runt om landet.

Har du också barn som vill ut och skrämmas?
Så var det dags för skämmande spöken och pump-konst, igen. Foto: Colourbox

High Chaparral

”Det ryktas om att märkliga saker händer kring vägen till Old Mexico. En smitta har spridit sig som får de döda att resa sig.” I år bjuder High Chaparral på spöktåg den 28 oktober… Men det är bara rykten att det finns zombier, eller hur? ( 4 november: zombielopp)

Kolmården

Under höstlovet  (1-5 nov) förvandlas Kolmårdens djurpark varje år till en samlingsplats för traktens alla mystiska väsen. I utkanten av parken har ett gammalt riddarsläkte återtagit sin fästning, du kan bjuda upp spöken till dans i spökbalen eller följa med i spökparaden.

Skansen

Om du är i Stockholmstrakten finns det förstås  mycket höstlovsaktiviteter. På Skansen kan du få råd av en klok gumma, eller göra dina egna örtpåsar och lyckoamuletter för att hålla onda ting borta. Här får du också lära dig mer om djurens roll i folktro förr.

Parken zoo

Parken Zoo i Eskilstuna bjuder på kuslig höstlovsöppet mellan 2-5 november. Både Djurparken och Nöjesarken håller öppet.

Tomteland

Under Halloween förvandlas trakten runt Siljan, bland annat i Orsa Rovdjurspark, och Sagolandet Tomteland, till en läskiga – men mysig- spöklovsvärld. På Tomteland ställer häxan till med melodifestival och andra galna upptåg helgen den 2,3 och 4 november. Under Spöklov är Orsa Rovdjurspark öppet alla dagar. På plats finns det förutom de vintervakna djuren även spökpyssel och ansiktsmålning.

Liseberg

Årets Halloween på Liseberg är längre, större och ännu läskigare. Under 16 ödesdigra dagar (13–15 och 20–22 okt samt 27 okt–5 nov) fylls nöjesparken med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis.

Hyr ut din bostad under höstlovet

Har du  själv en bostad att hyra ut under sportlovet? Du vet väl att du kan hyra ut din bostad skattefritt upp till 50 000 kronor årligen.  Många letar fortfarande efter  en bostad under lovet, och det är kostnadsfritt att annonsera hyresbostad på BostadsPortal.