Flytta=Återvinn

Publicerad av

Se flytten som en chans att rensa ut och bli av med det som du inte behöver!  Genom att sälja eller lämna kläder och möbler till återvinning kan någon annan få glädje av det som du inte längre behöver!

Återvinn dina möbler

Sälja begagnat?

Om du redan vet att vissa möbler inte får plats i din nya bostad, eller om du ska flytta ihop och partnern inte vill ha med din fina tavla med gråtande barn, så finns det andra som säkert skulle behandla dem som guldklimpar. Eller, kanske dagdrömmer om att plocka isär dem, måla om dem och sätta ihop dem igen

igor-ovsyannykov-254175-unsplash
Hur är det, ska skinnsoffan verkligen med i flytten? Foto: Unsplash

Du kan enkelt lägga ut dina ägodelar i olika säljforum, på Facebook, vända dig till en lokal loppis som köper saker eller tillåter att du ställer upp ett eget stånd. Om du vet att det du vill bli av med är värdefullt så sök direkt upp en specialist på området. Och på så sätt känns det bra både i plånboken och i samvetet.

Behöver du verkligen alla kläder?

Handen på hjärtat. Vi samlar på oss alltför mycket. En rapport från ifjol visade att vi använder 19 kvadratmeter av våra hyreslägenheter på förvaring! Det handlar om kläder, men också om köksartiklar, böcker och multimedia som stjäl dyrbar plats från dig och din familj..

Börja om på ny fot i den nya lägenheten, och undvik de där packlådorna som blir stående flera månader.

tracy-thomas-56810-unsplash
DU har väl inte sparat på en massa gamla VHS-band väl? Foto: Unsplash

Vad ska du slänga, och var?

Ok, så nu har vi kommit till den delen som varken vi eller någon annan kan ha glädje av, i alla fall inte i sin nuvarande form. Men var kan vi bli av med den på bästa sätt för oss själva och miljön?

Börja med att leta efter källsorteringen i närheten av där du bor och utnyttja alla möjligheter där. Därefter så gäller det att se vad som du blir tvungen att ta med vidare till en återvinningscentral. Det kan handla om den gamla dunken färg som du hittar i förrådet, men även andra mer ”vanliga prylar du har i hemmet:

Läkemedel

Gamla mediciner kan du lämna på apoteket. Det kan faktisk skada naturen om du slänger eller spolar ner dem, så om du inte vill ta turen förbi kvarterets apotek så får du ta det med till återvinningen.

Gammal elektronik

Mobiltelefoner, sladdar eller en gammal playstation. Det är rätt typiskt att man hittar sina gamla uttjänta elektriska prylar i flytten.  Och de ska faktiskt till återvinningscentralen. El-avfall innehåller inte bara farliga delar utan även metaller som guld, silver och koppar som är bra att få återvunnet. Om apparaten inte sönder kan du ju även sälja den vidare.

gary-chan-351213-unsplash
Gör det bästa för naturen och för dig själv och återvinn det du kan! Foto: Unsplash