Ska du studera på annan ort i vår?

Publicerad av

Många väljer att läsa en termin på distans just under vårterminen på sitt första eller andra år på universitetsstudier. Det kan vara en intressant kurs som lockar på en ny modern högskola eller en omtalad kurs från ett traditionellt universitet, eller bara att pröva på att studera på annan ort. Om du är en av dem är det dags redan nu att börja förbereda dig för att hitta studentbostad.

Gör research om ditt nya campus

Börja med att kontakta din blivande utbildningsplats, gärna din studentkår (här är en lista från vikipedia över alla studentkårer i Sverige). Här kan du få veta om det finns specifika bostäder just för korttids-utbyte, eller om det finns en facebookgrupp eller ett forum där studenter själva annonserar ut bostäder eller möjlighet till att dela rum.

Leta efter studentbostäder på BostadsPortal

Du kan även gå in på  på BostadsPortals studentsidor och få en överblick över även de studentbostäder som hyr ut utanför skolans regi:  Här kan du se

  • vilka typer av lediga bostäder som finns tillgängliga och
  • vad de kostar,
  • i vilka områden de finns
  • hur de ser ut och snabbt få en överblick av dina möjligheter.

Du kan även gå direkt gå till din sidan för studentbostäder på din nya studieort:

Hitta studentbostad genom att följa våra studentsidor

Ett bara sätt att göra dig förberedd är att följa oss här på bloggen eller på en av våra FB-sidor för studenter, där vi löpande ger dig tips och hjälp, så följ oss för fortsatta tips!

Utbytesstudent? BostadsPortal ger dig tips om du ska studera tillfälligt på en annan ort nästa termin. Foto: Unsplash
Utbytesstudent? BostadsPortal ger dig tips om du ska studera tillfälligt på en annan ort nästa termin. Foto: Unsplash