Så håller du annonsen fräsch efter säsongen

Publicerad av

Om du vill hyra ut din lägenhet så måste din annons stå ut i mängden. Vi ger dig tipsen för att skriva den bästa annonsen om du läser vidare!

Så läser fler din annons

Det är viktigt att du tänker på vad det är som lockar med en bostadsannons: Så starta med att tänka på vad du själv tycker är det bästa med din bostad och hur du kan beskriva det.

Är det läget, närhet till natur, till vatten, till kollektivtrafik eller till något annat? Är det själva området, eller stämningen där du bor (lugnt, tryggt, eller kanske aktivt, ungt eller barnvänligt?) Titta på andra annonser för att få idéer om hur du kan beskriva det så målande som möjligt. Berätta om de speciella detaljer som gör just din bostad fantastisk.

Kan du erbjuda en billig hyra är det förstås bra, men se till att den är realistisk i förhållande till området; många är beredda att betala det som en bostad är värd, så länge du kan beskriva varför.

Du kan läsa mer om skälig hyra och hur du räknar ut på vår sida om hyreskontrakt, där du också kan ladda ner gratis kontraktsmallar.

Så beskriver du din bostad i annonsen

Det allra viktigaste i en bostadsannons är ju bostaden. Din lägenhet, hus eller stuga är förstås det som du ska lägga ner mest tid på att beskriva.

Det gäller att du gör det så enkelt och tydligt som möjligt: hur ser planlösningen ut, vad är det bästa med den, och glöm inte detaljerna: det stora öppna köket, utsikten från vardagsrummet, möjligheten att skärma av så att du skapar flera rum, etc etc.

  • Just MÖJLIGHETER med bostaden är alltid bra att framhäva eftersom den som flyttar in vill göra bostaden till sitt eget hem, och säkert redan har önskemål som är annorlunda än hur bostaden ser ut just nu.

Undvik klichéer

Att beskriva sin lägenhet som ljus och luftig är inte en dålig idé men det är en av de klichéer som alla andra använder så försök gärna att vara mer orginell.

Berätta gärna om bostaden är nyrenoverad, vilken typ av golvbeläggning du har och hur badrummet är superfräscht, men försök att göra det så att det inte bara känns som en uppradning av fakta. Tänk på det som en berättelse istället: ” Köket blev renoverat våren 2018, och vardagsrummet målades i ljusa toner (äggskal) i somras”, till exempel.

Tänk på att anpassa din annons efter årstiden. Vi längtar efter olika  typer av hem på vår, sommar, höst och vinter, så din annons ska spegla det. Bostadsportal.se
Tänk på att anpassa din annons efter årstiden. Vi längtar efter olika typer av hem på vår, sommar, höst och vinter, så din annons ska spegla det. Foto: Unsplash

Anpassa bostadsannonsen efter årstiden

När du skapar Bostadsannons på våren

Vintern har äntligen släppt. Nu längtar många efter en nystart, också bostadsmässigt. Så varför inte skriva din annons i den andan?

Både i text och bild är det viktigt att du ger intrycket av att allt är möjligt. Se till att det är rent och ljus, och ta gärna in vårblommor i en vas på bordet, för förstärka vårkänslorna.

Har du en trädgård eller en fin uteplats så ska du komma ihåg att många drömmer sig ut i naturen under våren:

Nämn gärna vad som snart kommer att växa i trädgården: blommor, buskar och fruktträd, liksom var du kan sitta ute och dricka kaffe eller lyssna på vårfåglarnas kvitter.

  • INGEN vill se vinterbilder på våren. Om du redan har en annons så ska du därför gå in och rensa ut alla snöbilder och lägga ut nya bilder så fort som möjligt. Och om du inte har några foton kan du få tips om hur du tar bästa fotona till annonsen här på bloggen.

Ta gärna en helbild av huset med trädgården, och lägg gärna till bilder som visar de möjligheter trädgården rymmer. Visa gärna ut tomma ytor, där det till exempel finns plats för en framtida lekstuga eller växthus.

Om du kan visa på de möjligheter som finns i området runt omkring din bostad, i text eller bild, så har du redan lyckats med att skapa en annons många kommer att läsa. Foto: Unsplash

När du skapar Bostadsannons på sommaren

Sommartid är fritid, semester, kaffe utomhus – eller på balkongen- och närhet till bad, skog och andra fritidsaktiviteter, så kom ihåg att berätta om vad ditt närområde bjuder på.

Har du en balkong så ska du inte glömma den i bild och text, och gärna peka på dess bästa sidor (utan insyn, plats till egenplantering, kvällssol etc).

  • Kom ihåg att ta bilder som är ljusa och fina inomhus, men undvik att ta fotona när solen står som högst eftersom det skapar kalla hårda skuggor och vänta hellre några timmar senare på dagen när ljuset blivit mjukare.

När du skapar Bostadsannons på hösten

Hösten är också en tid för nystart. Många börjar nya arbeten och utbildningar, och många flyttar ihop eller isär och behöver därför nya bostäder. Men samtidigt är alla medvetna om att vintern och kylan närmar sig, så därför letar vi efter ett varmt, tryggt ställe, och blir mer praktiska i vårt sökande.

  • Så nu ska du skapa en annons som visar att din bostad är just det hem som skapar trivsel under de mörka månaderna. Betona i både bild och text allt som kan göras för att få det fint och hemtrevligt, och låt några varma pläder ligga framme på soffan eller sängen på bilderna, för att påminna om långa fredagskvällar.

Berätta om snabbt internet du har, men även om praktiska detlajer som närhet till kollektivtrafik och butiker, eller mysiga ställen som bibliotek, teater eller med aktiviteter som gym, som kan öka livskvaliteten under höst och vinter.

När du skapar Bostadsannons på vintern

Vinter. Kyla, halka, regn och rusk. Så hur bra din bostad klarar kyla är helt klart en viktig del att framhålla, du kan också nämna hur din hyresvärd är helt fantastisk på att få skottat, eller hur du fått nya treglasfönster som isolerar för drag.

Men du ska inte glömma utomhusaktiviteterna: Skapa en vision av de där solstarka dagarna när snön ligger vit och barnen kastar snöbollar ute.
Är det nära till en skidbacke? Skridskobana eller ishall? Leta upp något foto från i fjol där man kan få en känsla av en vit jul, och sätt upp några ljusslingor runt köksfönstret.

  • Kom ihåg att inte lägga upp alltför mörka foton: dels vill du ju visa upp bostaden, och dels vill du inte påminna om det vi är på väg in i: säsongen där vi inte ser solen under flera dagar.

Istället är det ännu viktigare att du visar upp rummen som badande i varmt ljus, så se till att du har nog belysning på bilderna, och var generös med varma färger, på blommor, täcken och gardiner, samtidigt som du undviker alltför mycket kallt vitt, blått eller lila.

Lycka till!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s