Bostadsbevakning

På BostadsPortal arbetar vi konstant på att utveckla och förbättra våra produkter för att göra det så tryggt och enkelt som möjligt för våra bostadssökande att hitta hem. Det läggs upp över tusen annonser dagligen på BostadsPortal vilket gör det tidskrävande att hålla koll på utbudet. Bostadsbevakningen är en gratistjänst som vi erbjuder för att underlätta din bostadssökning. Du kan läsa vidare här om hur den fungerar och om hur du kan ta del av den när du söker din nästa bostad att hyra.

Vad är en bostadsbevakning?

En bostadsbevakning är din personliga hjälp till en bostad. Det hjälper dig att bevaka marknaden även när du inte har tid att aktivt leta bostad. Du kan använda en bostadsbevakning som ett komplement till ditt aktiva letande av bostad, allt för att du alltid ska vara uppdaterad och kunna kontakta hyresvärden så snabbt som möjligt. Den svenska hyresmarknaden är pressad, framförallt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Just därför är det en fördel om din ansökan är den första som landar hos hyresvärden och bostadsbevakningen kan hjälpa dig med det. Det har aldrig varit enklare att söka bostad.

Hur fungerar vårt bostadsbevakning?

Du aktiverar din bevakning direkt på söksidan där du har översikt över alla lediga hyresbostäder, lägenheter, rum eller hus. Det du ska göra är att ställa in dina sökkriterier så att de passar vad du letar efter genom att ticka boxarna, där du kan välja område, storlek, hyra, antal rum och pris och justera din sökning precis hur du vill. När du är klar och har anpassat din sökning så slår du på bevakningen i den oranga boxen och ser den blåa boxen som talar om för dig att nu är din bevakning igång  – vips så är din bevakning igång och du får mail så snart en ny bostad som matchar dyker upp. Det bästa är att det är helt gratis!

Goda råd när du använder bostadsbevakning

När du aktiverar en bostadsbevakning är det viktigt att du anger sökkriterier så att du får ut så mycket som möjligt av dina mail. Om du letar bostad i någon av de större städerna så har du troligen redan märkt att det kan vara svårt att få tag i drömbostaden. Därför kan det vara bra att vara lite flexibel och ta del av våra verktyg samt tjänster. Tänk på vad som är måsten och vad som “bara” vore trevligt. För att få ut så mycket som möjligt av denna tjänst råder vi dig till att:

Ha fler bevakningar

Du kan faktiskt ha flera bevakningar igång samtidigt, och på så sätt ökar din chans att hitta en bostad att hyra. Om du exempelvis ställer in din bevakning till att söka i en stad kan du ställa in dina sökningar med hjälp av våra filter såsom storlek, antal rum, inflyttningsdatum eller andra preferenser, och bevakar olika typer av bostäder. Alltså, du kan bevaka djurvänliga tvåor med balkong som har max hyra på 10 000 kr, samtidigt som du söker treor som har max hyra på 10 000 kr med ett tillsvidare kontrakt i samma stad. Ju fler, desto bättre.

Ange en realistisk hyra

Det är ingen som vill betala mer än vad man måste för en hyresbostad, men innan du aktiverar din bostadsbevakning vill vi ändå råda dig att sätta hyran till det du som mest kan betala. Om el, tv och internet ingår är det kanske ändå inte så mycket dyrare än om du ska stå för allt sådant själv. Det kan också vara så att du hittar en bostad som är stor nog att du kan dela den med en vän, eller hyra ut ett rum och då blir hyran genast mycket lägre. Det handlar om att ge dig själv så många valmöjligheter som möjligt.

En liten koja kan vara ett stort slott

Antal kvadratmeter och antal rum hänger inte alltid samman. Det kan finnas små bostäder med flera rum, eller stora sekelskiftsvåningar med få rum. När du anger storlek och antal rum så gäller det att inte begränsa dig själv. Desto mindre kvadratmeterantal och rum du anger desto fler möjligheter kommer du få.

Avsluta bostadsbevakningen

Bevakningsmail-BostadsPortal

När du har hittat bostaden som matchar dina önskemål kan du när som helst avsluta bostadsbevakningen. Det är lika lätt att ”slå av” en bostadsbevakning som när du ”slår på” ett, och du inte kommer få fler mail från oss. Dock glöm ej att du själv måste avaktivera bostadsbevakningen på alla dina sökningar, eller just den sökningen du inte vill få fler uppdateringar ifrån. Genom att slå av bostadsbevakningen på en sökning kommer det alltså inte per automatik att stänga av alla andra sökningarna som du ställt in.

Med en bostadsbevakning kan du enkelt och smidigt hålla dig uppdaterad utan att behöva spendera varje vaken minut framför datorn. Oavsett som du ligger på stranden, åker skidor eller något helt annat kan du med en bostadsbevakning alltid hålla dig uppdaterad och riskerar inte att missa när en ny bostad dyker upp på vår sida.

Kartfunktion

För att göra det ännu enklare för dig att hitta en bostad att hyra erbjuder vi på BostadsPortal en smart karta som visar en översikt över alla lediga hyresbostäder i hela Sverige, och i just det området som du söker ditt boende i. Kartfunktion är ett krångelfritt verktyg som vi rekommenderar att du kan använda dig av för att effektivisera din bostadssökning, eller om du bara är intresserade av vad som finns där ute. Precis under bostadsbevakning-boxen hittar du denna funktion.

Bevakningsmail-BostadsPortal

Du kan använda kartfunktionen till din fördel när du söker bostäder hos oss. Om du till exempel redan har ställt in dina sökkriterier och innan du slår på bostadsbevakningen, kan du klicka på kartan för att få en översiktlig bild av just den sökningen och då ser du exakt vart i området denna typ av bostad finns. Du kan zooma ut och in och ändra sökningen i efterhands, precis som du vill. Kartfunktionen är receptiv och verkar snabbt för att visa dig exakt de bostäderna som är tillgängliga på vår sida.

Självfallet kan du ställa in sökkriterierna efter att du har klickat på kartan. Det är bara att ticka boxarna och karta ändras alltefter din sökning. Ju mer du zoomar in desto mer detaljerat blir det. Inte alltför sällan händer det att det finns flera lediga hyresbostäder på samma gata eller i samma område. Du kan klicka på den fyrkantiga boxen som visar ” x antal Hyresbostäder” och se vad som finns och gå direkt till annonsen därifrån. Sist men absolut inte minst kan du använda denna kartfunktion på vilken enhet du vet då den anpassar sig efter och ser ut precis som om den var designad för just den enheten.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar kring vår bostadsbevakningstjänst eller kartfunktion, är du välkommen att höra av dig till oss. Vi är glada för att hjälpa dig med din bostadssökning!