Så fixar du en vassare bostadsprofil

Visste du att en fullständig bostadsprofil kan hjälpa dig att sticka ut bland alla andra bostadssökande? Du kan använda den till din fördel och fånga din potentiella hyresvärds intresse. Dessutom underlättar en välformad bostadsprofil både för dig och framför allt för uthyrarna att hitta varandra. Den kompletterar din intresseanmälan men också förbättrar det första intrycket. Här nedan hittar du våra bästa tips för hur du skriver en ännu vassare bostadsprofil.

Vad letar hyresvärdar efter i en bostadsprofil?

Det kan vara svårt att veta exakt vad hyresvärdar går efter när de letar hyresgäster. Men det finns några grundkrav som du som hyresgäst måste uppfylla. Därför är det nödvändigt att läsa igenom bostadsannonsen för att ta reda på vad hyresvärden förväntar sig. Hyresvärdar uppskattar när de ser i intresseanmälan att bostadssökande har läst och förstått sig på vad som efterfrågas.

Var seriös i din bostadsprofil

Det som alla hyresvärdar har gemensamt, oavsett om det är ett etablerat bostadsbolag eller privatperson, är att de söker en seriös och pålitlig hyresgäst. Med det menar vi att du som hyresgäst förväntas att kunna betala hyra i tid, ta hand om bostaden och sköta dig som granne. Kom ihåg att en fullständig bostadsprofil avspeglar din ansträngning som i sin tur ger ett positivt intryck.

Använd nyckelord i din bostadsprofil

När du kontaktar större bostadsföretag eller lägenhetsförvaltare kan det vara bra att vara kortsammanfattad i din profil. Skippa helst en alltför beskrivande text och istället vara rakt på sak. Därför rekommenderar vi att du har med nyckelord som oftast kan hittas i bostadsannonsen.

Visa mer personlighet i din bostadsprofil

Det blir något krångligare när det kommer till privata hyresvärdar eller mindre företag. Men precis som de större förvaltarna är det viktigt att läsa annonsen noggrant. Du ska kunna visa i din bostadsprofil att du förstått hyresvärdens förväntningar och krav. Om du söker ett rum att hyra kan det vara bra att visa din personlighet och berätta lite mer om vem du är som roomie. Det är för att du och din framtida hyresvärd/roomie kommer att dela bostaden med varandra. Ni behöver redan från början etablera en positiv relation.

En unik bostadsprofil

Som tidigare nämnts kan det vara bra att du föreställer dig att din profil är ett CV, och att du beskriver varför just du är den hyresgästen som hyresvärden söker efter. Här har vi listat tre bra tips för hur du kan skapa en unik bostadsprofil:

1. Din bostadsprofil ska innehålla alla viktiga detaljer

Vi uppmuntrar dig att fylla i din profiltext med så mycket information som möjligt. Det är för att hjälpa hyresvärden att snabbt få ett intryck av vem du är som hyresgäst. Andra punkter som kan vara relevanta är om du till exempel har tidigare erfarenhet av att bo med andra; din anledning till ditt bostadssökande; och antalet personer som ska flytta in mm.

 

 

På så sätt har du tydliggjort för hyresvärdar vem du är och varför du letar efter en bostad att hyra. Ju mer du specificerar och utarbetar din bostadsprofil med information, desto lättare blir det för hyresvärdar att välja sin hyresgäst.

2. Stick ut med en bra bostadsprofil

Du kan sticka ut bland andra bostadssökande genom att förklara varför du är en bra hyresgäst. Att lyfta fram dina positiva egenskaper i din profil är alltid fördelaktigt. Förvisso ska de vara rimliga. Se gärna till att skapa en tydlig profiltext som skapar ett blickfång. Om du har rekommendationer från tidigare hyresvärdar kan även de öka dina chanser att snabbare hitta ditt nästa hem.

 

 

Hyresvärdar kontaktar de bostadssökanden som har presenterat sig och gett en mer detaljerad beskrivning av vilka behov samt kriterier de har. Så länge de kriterierna matchar hyresvärdens egna, finns det en stor möjlighet att du blir den framtida hyresgästen.

3. Ha en profilbild i bra kvalitet

Om du ska ladda upp en bild på dig själv i din bostadsprofil ha den helst i bra kvalitet. Du får även gärna tänka på att det inte ska finnas någon annan än dig själv på bilden. En bra profilbild ger ett bättre intryck av vem du är och hjälper hyresvärden att komma ihåg dig. Välj bilden som visar dig och som du skulle ha valt till ditt CV.