BostadsPortals medlemsförmåner: Vad får du som betalande medlem

På BostadsPortal har vi massor med annonser, några är från hyresvärdar som har lagt upp sin bostad direkt på vår sida, andra har vi hämtat från andra sidor – allt för att du så smidigt och enkelt som möjligt ska kunna hitta en bostad. Att använda flera av våra funktioner, som till exempel ett bevakningsmail är gratis. För att kunna kontakta hyresvärdarna ska du dock ha köpa åtkomst.

Vad betyder det att köpa åtkomst?

Det ger dig tillgång till alla kontakt upplysningarna till de olika hyresvärdarna. Du kommer inte få några direkta telefonnummer eller mailadresser, utan all kommunikation föregår över vår hemsida. Detta gör vi för att underlätta för, och hålla båda parter säkra. Hittar du en annons där det står “Till hyresvärden” är det en annons vi har hämtat från en annan sida. Har du köpt åtkomst kommer du direkt länkas vidare till hyresvärdens hemsida där du kan kontakta dem, eller göra en intresseanmälan för bostaden. Anledningen till att vi också har den här typen av bostäder är för att samla marknaden, det kan vara svårt som bostadssökande att veta vilka bostäder som kan vara attraktiva och var du ska ställa dig i kö. Genom att även ha dessa annonser på vår sida behöver du inte längre leta, allt är samlat på ett ställe.

Är det en annons där det står “Kontakta hyresvärden” så är det en annons som hyresvärden lagt upp direkt på vår hemsida, och du kommer då kunna skicka ett meddelande direkt till hyresvärden där du kan presentera dig själv och förhoppningsvis vara den som får bostaden. Tänk på att attraktiva annonser kan försvinna fort, vi rekommenderar därför att du också använder vår gratistjänst Bevakningsmail för att hela tiden hålla dig uppdaterad och se när nya bostäder kommer in som passar det du letar efter.

Notera att BostadsPortal är en plattform som för samman hyresvärdar med bostadssökande och vi har alltså inga egna annonser utan hänvisar vidare till den som har bostaden.

Hur skaffar jag ett konto?

Du kan enkelt skapa ett konto på två olika sätt. Antingen kan du när du är på startsidan klicka på ”Skapa konto” uppe i det högra hörnet. Alternativt kommer du få ett pop-up-fönster när du klickar på ”Kontakta hyresvärden/ Till hyresvärden” om du är inne på en annons. Du kan antingen logga in med din mail eller via Facebook.

Vad ska jag betala?

Man köper åtkomst som ett abonnemang. Antingen kan du välja att börja med ett 24-timmars prenumeration för 29 SEK. Härefter fortsätter abonnemanget som vanligt. Du betalar då 298 SEK var 28.e dag. Alternativt kan du direkt köpa ett 2 månaders abonnemang för 425 SEK. Inga av våra abonnemang har någon bindningstid och du kan alltid säga upp ditt abonnemang. Du kommer då fortsatt ha full tillgång och kunna kontakta hyresvärdarna tills dess att tiden löpt ut. Eftersom att det är ett abonnemang ska du dock aktivt avsluta abonnemanget, annars fortsätter det att löpa. När du har avslutat ditt abonnemang får du en bekräftelse per mail. Mottar du inte ett sådant mail är det inte säkert att du har avslutat abonnemanget och då ber vi dig prova igen eller dubbelkolla.

Hur avslutar jag abonnemanget?

Har du ett abonnemang som du vill avsluta för att du hittat en bostad kan du enkelt göra detta inne på din profil. Du klickar på profilbilden upp i högra hörnet av startsidan och går sedan vidare till mitt abonnemang, när du fått ett bekräftelsemail på att ditt abonnemang är avslutat kommer det inte längre dras något från ditt kort. Det är också här inne som du kan se dina kvitton på köpta abonnemang. Om du väljer att avsluta ditt abonnemang kan du alltid återaktivera det igen om du på nytt skulle vara på jakt efter en bostad.