Få en bra start med BostadsPortals Roomie-kontrakt

BostadsPortal roomie-kontrakt

Hur ofta ska det städas? Vem handlar in? När ska det vara tyst? Dessa frågor och många fler frågor ställer vi dig och din (a) roomie (s) i BostadsPortals Roomie-kontrakt, så ni kan få den bästa starten.

Därför ska ni skapa ett roomie-kontrakt

Har du hört historierna om rumskompisar som inte alls kan bo tillsammans? Du kanske känner någon som inte trivs med deras rumskompisar eller du kanske själv har tidigare erfarenhet av roomie-livet, där det inte alltid har fungerat? Detta kontrakt kommer att hjälpa er till en bättre dialog om hur ni som rumskompisar vill bo tillsammans.

Sök rum här
Hyr ut ett rum här

Bygg en bra relation med din rumskompis

Många konflikter handlar i grund och botten om bristande kommunikation. Om ni inte har fått pratat om förväntningarna på förhand kan det på sikt bygga upp en dålig stämning.

Det är just här roomiekontraket kommer in i bilden. Detta kontrakt är perfekt för dig som ska kasta dig ut i rumskompis-livet och som gärna vill få en bra start. Det går självklart lika bra för er som redan har rumskamrat(er) att använda sig av kontraktet, om det finns behov av att skapa bättre struktur i vardagen.

Hur fungerar BostadsPortals roomie-kontrakt

Vårt roomiekontrakt är tänkt att fungera som ett samtalsredskap, men det kan även användas som en skriftlig överenskommelse mellan dig och din rumskompis och på så sätt kan ni minska risken för eventuella missförstånd. Ni kan tillsammans skräddarsy kontraktet så det passar era behov och lägga till andra punkter som till exempel att man sätter en strumpa på dörrhandtaget om man har besök, eller att ost som stinker ska packas i fryspåsar.

Så får ni ut mest av roomiekontraktet

För att roomiekontraktet ska uppfylla sin funktion är det viktigt att ni är så ärliga som möjligt när ni fyller i det. Ibland kan det verka skrämmande att vara ärlig, särskilt med nya människor för då vill man alltid göra ett gott första intryck och inte trampa någon på tårna.

Därför kommer kontraktet att hjälpa er att enkelt samtala om era bekymmer och redan bygga upp en positiv och hälsosam rumskompisrelation från början. Även om vårt roomiekontrakt inte är juridiskt bindande och skall användas som ett samtalsredskap, är det fortfarande viktigt att ni går igenom allting tillsammans och skriver ut det.

Med era underskrifter i kontraktet kommer det också att kännas mer seriöst. Dessutom kan ni hänga upp det utskrivna kontraktet på ett kylskåp eller liknande för att påminna er om eran överenskommelse. Med andra ord hjälper vårt roomiekontrakt er att minska risken för missförstånd som kan uppstå när man endast ingår ett muntligt avtal.

Kom ihåg att Roomie-kontraktet inte är juridiskt bindande hyreskontrakt. Här ska ni använda er av vårt digitala hyreskontrakt, som dessutom är gratis.

Lycka till med ert nya roomiekontrakt!