Så packar du en flyttbil

Du har hittat bostaden, allt är packat och du är redo för att flytta in i ditt nya hem. Men så ska ju själva flytten också genomföras… Har du hyrt ett släp eller en flyttbil och ska själv stå för flytten? Då är det en bra idé att börja med att få koll på hur du bäst packar ett släp, så att du kan få så mycket som möjligt med på en tur. Det sparar tid, frustration och inte minst förstörda ägodelar. Bli bättre på hur du enklast packar ett släp eller en flyttbil med våra råd. 

Vår enkla guide för hur du packar din flyttbil

Undvik flyttkatastrofer med vår guide här och packa din flyttbil på ett smartare och säkrare sätt.

 1. Börja med lådorna

  De ska helst vara av god kvalitet och i samma storlek (du kan hitta flyttlådor på tex IKEA eller Bauhaus). Packa flyttlådorna på rätt sätt så att de inte är för tunga och heller inte ostabila. Ställ dem längst in i släpet i flera rader. Stapla dem baserat på vikt och inte endast storlek, tyngst nederst. Bygg gärna på höjden. Fyll i eventuella hål med mattor, kuddar och andra mjuka saker. Soffkuddar, eller påsar med kläder kan läggas på toppen av lådorna.

 2. Madrassen

  Ställ madrasser och andra “platta” saker längs med sidorna av flyttbilen. Glöm inte att packa in madrassen i plast för att undvika att den blir smutsig. Du kan också lägga gamla lakan eller handdukar på golvet för att skydda.

 3. Tunga möbler

  Bär sedan in de tunga möblerna. Om du är rädd om sakerna kan du packa in dem i flyttmattor. Möblerna ska hjälpa till att hålla lådorna och madrassen på plats. För att göra det ännu mer stabilt kan du använda rep för att binda fast sakerna.

 4. Mindre möbler

  Lyft nu in mindre möbler och saker med udda form såsom gräsklippare och golvlampor.

 5. Cykel

  Sedan lyfter du in cyklar och plantor på släpet. Sätt mindre plantor i öppna flyttlådor för att undvika att de välter.

 6. De viktigaste lådorna

  Till slut ställer du in de viktigaste lådorna och sakerna på släpet. Glöm inte att packa en låda för den första dagen i ditt nya hem. Det kan tillexempel vara toalettpapper, necessär, laddare och så vidare. Dessutom är det smart att ha en verktygslåda lättillgänglig så att du direkt kan börja med att skruva ihop möbler och sätta upp gardiner för att börja skapa ditt nya hem. Om ditt nya hem inte har inbyggda lampor är det också smart att ha en lampa som du kan koppla in direkt – det är svårt att börja inreda i beckmörker.