Guide för att skapa standardmeddelanden: Snabb och smidig återkoppling till bostadssökande

Nu har det blivit ännu smidigare och snabbare att återkoppla till bostadssökande som är intresserade av att hyra din bostad. Skriv och spara ett standardmeddelande i din inkorg som du kan återanvända när du vill. Du kan använda Standardmeddelanden exempelvis för att ställa frågor om sysselsättning, be om referens, bjuda in bostadssökande till visning, eller avböja om du redan har hittat en hyresgäst.

Så skriver du ett standardmeddelande

Här hittar du vår steg-för-steg guide för att skapa ett standardmeddelande.

1. Klicka på Standard meddelanden under chattboxen.

2. Klicka på Skapa för att skriva ett standardmeddelande.

3. Efter att ha fyllt i Titel och Text kan du klicka på Skapa igen för att avsluta.

4. Nu har ditt standardmeddelande sparats och är klart för att skickas.

5. Om du vill skicka detta standardmeddelande till bostadssökande kan du klicka på det och hela meddelandet komma att visas i chattboxen. Du kan fortfarande redigera ditt standardmeddelande där innan du klickar på Skicka.

6. Och skickat!

Ännu enklare för dig att återkoppla

Om du behöver skicka samma meddelande till flera sökande för att exempelvis bjuda in dem till en visning, är Standardmeddelanden ett väldigt praktiskt och effektivt verktyg för detta eftersom du helt enkelt slipper skicka meddelande ett och ett. Under Förfrågningar kan du välja fler sökande genom att klicka på den lilla fyrkantiga boxen bredvid fotot. Sedan klickar du på Standard meddelanden och väljer det meddelandet som du vill skicka. Varje sökande tar emot standardmeddelandet i sin egen chatt och kommer därför inte att se att du skickat samma meddelande till fler.

Standard meddelanden har du möjlighet att enkelt redigera eller radera de sparade meddelanden. 

Standardmeddelanden är ett av våra många smarta verktyg som du kan ta del av när du hyr ut bostad hos oss på BostadsPortal. Vi strävar efter att erbjuda säkra och effektiva lösningar inom bostadsuthyrning.