COVID-19: Hur ska du som bostadssökande förhålla dig?

BostadsPortal följer noga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra aktuella myndigheter för att minska smittspridningen av COVID-19, och för att ta hand om varandra.

Vi vet att det fortfarande är många som letar efter en bostad, men är osäkra på hur de ska förhålla sig till virusets framfart. Samtidigt står minst lika många bostäder tomma och väntar på deras nya hyresgäst. Därför vill vi dela med oss av våra rekommendationer för att du ska få en så trygg bostadssökning som möjligt i dessa tider. Vi får in nya bostadsannonser från hyresvärdar som letar hyresgäst dagligen, och just nu finns det över 9 000 lediga hyresbostäder uppe på vår sida. Om du fortfarande söker bostad kan du komma igång med din sökning här:

Minska smittorisken i din bostadssökning

På grund av det rådande läget har vi vidtagit olika försiktighetsåtgärder för att skydda våra medarbetare och alla runt oss. Vi uppmanar både våra bostadssökande och hyresvärdar att göra detsamma; vara observanta, begränsa er sociala kontakter och undvik stora sammankomster.

Våra rekommendationer:

  1. Be om extra bilder eller video på bostaden för att kontrollera att den stämmer med det som står i annonsen, och om det är vad du letar efter
  2. Använd dig i första hand av olika digitala verktyg och fråga hyresvärden om det finns möjlighet för att styra upp en digital bostadsvisning
  3. Om du bestämmer dig för att gå på visning, prata gärna med hyresvärden om möjlighet för en eventuell personlig visning
  4. Och ingen handskakning!
  5. Kom ihåg att tvätta händerna och använda handsprit
  6. Håll ett sunt fysiskt avstånd
  7. Mår du det minsta krassligt? Stanna hemma och var observant på dina symptom
  8. Håll dig välinformerad

För löpande och senaste uppdateringar om corona hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida samt din lokala hälsomyndighet. 

Om du känner dig osäker eller har frågor angående bostadssökning på BostadsPortal är du, som alltid, välkommen att höra av dig till vår kundsupport. Vi står redo att hjälpa dig på Facebook Messenger eller e-post på vardagar mellan kl 9-16.

Ta hand om dig och varandra!