Hyror i Malmö – BostadsPortals guide för hyror i Malmö

Som alla andra storstäder runt om landet fortsätter hyrorna att stiga i Malmö. Dock är det inte omöjligt att hitta en prisvärd hyreslägenhet i Sveriges snabbaste växande stad. Våra interna uppgifter som samlats in under 2019 visar att stadsdelen Centrum i dagsläget har den högsta genomsnittliga månadshyran för en lägenhet på 60 kvm, vilket motsvarar 10 447 kr. Medan för en lägenhet av samma storlek i Rosengård ligger hyran på 8 795 kr.

Så ser hyrorna ut i olika stadsdelar i Malmö

För att förklara situationen på ett ännu tydligare sätt har vi tagit fram en infografik som illustrerar skillnaderna i månadshyror mellan stadsdelarna i Malmö. Vi passar också på att erbjuda förslag på aktiviteter som du kan göra med dina pengar om du bor i de billigare områdena.

Hyresmarknaden i Skånes attraktiva Malmö liknar resten i andra svenska storstäder: höga hyror och många privata hyresvärdar utnyttjar situationen. De angivna uppgifterna har tagits från den svenska hyresportalen, BostadsPortal, och de hyrorna är registrerade av plattformens användare i databasen. Vi räknade ut hyran för en lägenhet på 60 kvm med de existerande siffrorna för hyran per kvadratmeter, därav högre priser. Om du funderar på eller planerar att flytta till Malmö är det nyttigt att få en översikt över den nuvarande hyressituationen.   

Stadsdelarna med den högsta hyran respektive den lägsta

I Malmö finner du lägenheter som passar alla preferenser. I dagsläget är det dyrast att hyra lägenhet i Centrum, med den snitthyran för en lägenhet på 60 kvm på 10 447 kr (sek/kvm). Det är förståeligt då många viktiga platser är samlade i den stadsdelen, exempelvis Malmö Centralstation, Malmö Universitet, Turning Torso, Media Evolution City, Stortorget, Lilla Torget och Malmö Live Konserthus. Stadsdelen Rosengård ligger en liten bit därifrån och här ligger snitthyran för en lägenhet av samma storlek på 8 795 kr (sek/kvm). Det är nästan två tusen kronors skillnad och du kan spara de pengarna till något annat. Som många redan vet är Rosengård känt som Zlatan Ibrahimovics barndomshem och i området finns det även en del aktiva idrottsföreningar. En av Sveriges mest uppskattade gymkedjor har sin anläggning där, och du som har en aktiv familj kan skaffa ordinarie gymkort och träna tillsammans. Det är som att slå två flugor i en smäll – bo billigt och inled en hälsosammare livsstil. 

Andra attraktiva stadsdelar med rimlig hyra

I de andra stadsdelarna som har högre hyra än Rosengård kan du fortfarande spara pengar. Med snitthyran på 10 112 kr, ligger Södra Innerstaden på andraplatsen. Det är 335 kr billigare och du kan köpa en ståplatsbiljett till MFFs hemmamatch plus en klassiker, falafel med halloumi på Jalla Jalla. Du kommer möjligen också att ha pengar över till en stor stark på Ölkaféet för att avrunda en lyckad kväll. Tredje platsen är tagen av Limhamn, med snitthyran på 9 967 kr. Limhamn erbjuder både moderna nyproduktioner och charmiga äldre hyreslägenheter. Här kan du unna dig en 60 minuters relaxing oljemassage på Anchan Massage; en win-win situation, helt enkelt.

Bo billigare och ha nära till centrala Malmö

Västra Innerstaden är stadsdelen som har nära till det mesta med en lägre snitthyra på 9 499 kr. Med 948 kr billigare hyra kan du köpa dig ett klippkort som ger tio stycken entréer till fantastiska Ribersborgs Kallbadhus. Om du stiger upp tidigt kan du även passa på att gå förbi Atrium, Malmös enda australiska kafé, och njuta av deras Stora Frukosttallrik som består av gott bröd, olika slags ostar, hembryggd must, kaffe och chiapudding – allt detta serverat i en korg! Inte långt ifrån Malmö Centrum ligger Fosie med en ännu billigare hyra. För en lägenhet på 60 kvm betalar du 9 122 kr i månaden. Vårt förslag på vad du kan göra med 1 325 kr kan vara en överdrift men det handlar snarare om summan som du sparar om du bor lite utanför men fortfarande har nära till centrala Malmö. Dock är du mer än välkommen att köpa hela 26 klassiska cevapi på högt rankade Burek & Cevapi Mästarna.

Med vår infografik hoppas vi på att kunna ge dig perspektiv på hyressituationen i en storstad som Malmö. Det är lätt att se förbi områden som Fosie och Rosengård, men med konstant stigande hyror kan det vara värt att söka en bostad som inte är belägen i den central stadsdelen. Många hyresvärdar erbjuder även möblerade lägenheter både i och utanför stadskärnan. Detta kan vara ett bra tillfälligt alternativ för dig som är nyinflyttad och inte vet vart du vill bo än.

Letar du efter bostad i Malmö?
Du kan enkelt skapa ett gratis konto och aktivera bevakningsmail för att bli uppdaterad så fort hyresbostäder som matchar dina sökningar dyker upp.