Enkel guide för digital bostadsvisning med Whereby-appen

Steg-för-steg guide till Whereby

Under rådande omständigheter gällande COVID-19 uppmanas begränsning av fysiskt nära kontakter och förutsättningarna för de traditionella bostadsvisningarna har därför förändrats. Vi på BostadsPortal väljer att anpassa oss och härmed erbjuda en steg-för-steg guide till en enkel digital visning med Whereby-appen.

Steg 1 – Hämta appen från App store eller Google Play

Öppna App Store eller Google Play på din mobil och ladda ned appen gratis.

Steg 2 – Öppna appen och registrera med Google eller användarnamn

Tryck på ”Sign up” och välj om du vill registrera med ditt Google konto eller ett självvalt användarnamn. Om du väljer användarnamn kan du lägga in ditt namn och trycka på ”Set name”.

Steg 3 – Ange din e-postadress och fortsätt

Härefter ska du ange din e-postadress och trycka på ”Get login code”.

Steg 4 – Ange din verifieringskod och fortsätt

Istället för lösenord använder Whereby verifieringskoder som de skickar till din angivna e-postadress. När du har fått koden – ange koden och tryck på ”Verify”.

Steg 5 – Tillåt aviseringar från appen

Tillåt appen att skicka notiser till dig (detta är inte nödvändigt för att fortsätta och du kan också trycka på ”Tillåt inte”)

Steg 6 – Skapa ett rum och namnge det – exempelvis ”digital-visning”

Du kan skapa ett rum som du vill använda till din digitala visning genom att tryck på ”Create room” och namnge det rummet, till exempel ”digital-visning”, och trycka igen på ”Create room”. Nu har du skapat rummet ”digital-visning”.

Steg 7 – Tillåt åtkomst till kamera och mikrofon

Tillåt Whereby att få åtkomst till kamera och mikrofon på din mobil, så att du kan visa din bostad och samtidigt svara på frågor.

Steg 8 – Join rummet och välj ”Video”

Tryck på ”Join digital-visning” och välj ”Video”.

Steg 9 – Bjud in bostadssökande genom att dela länk via SMS eller e-post

Du är nu i rummet och klar för att visa din bostad digitalt. Först ska du dela länken med de bostadssökanden och det kan du göra genom att trycka på ”Share Room link”, kopiera länken och skicka den via SMS eller i ett e-postmeddelande.

Steg 10 – Få tillgång till rummet igen

Framöver kommer du alltid att kunna se det rummet som du skapat när du är inloggad – därför behöver du inte skapa fler rum.

Whereby-appen underlättar virtuella bostadsvisningar

Digitala lösningar möjliggör virtuell visning av bostäder utan fysiska interaktioner, och Whereby underlättar för dig som vill hyra ut din bostad säkert i dessa tider. Du kan använda samma rum som du skapat för dina visningar genom att enkelt dela länken med bostadssökande. Du bör dock vara medveten om att du kan hålla i en visning åt gången, och med den gratisversionen kan endast tre av dina potentiella hyresgäster komma åt visningen samtidigt. De som har länken kan välja själva om de vill ladda ner appen eller begära åtkomst på Whereby-webbplatsen. Det är bara att logga in med ett namn och en e-postadress, precis som när man skapar en användare. Slutligen bör de tillåta åtkomst till kamera och mikrofon, och ansluta sig till rummet ”digital-visning” med video för att kunna ställa frågor mm.

Nu är du redo för att komma igång med digital visning av din bostad. Lycka till!